Dokola ticho

AMP202101SE

Klára Suchanková – zpěv, housle

Štěpán Klouček – zpěv, kytara

Dušan Navařík – zpěv, příčná flétna, metalofon

Zdeněk Dočekal – klavír

Pavel Husa – kontrabas

František Tomášek – akordeon

František Otakar Kukula – bicí nástroje

Kapela Bizarre žánrově osciluje mezi šansonem, jazzem, swingem, popem atd a označení alternativní folk by bylo nespravedlivou zkratkou. Autorské skladby jsou postavené na textech (básních) Kláry Suchankové, za hudebními aranžemi někdy stojí konkrétní člen kapely, jindy se jedná o společné dílo celého tělesa. Krom nevšední  instrumentace Bizarre band zaujme vokálním projevem, a to nejen zpěvem sólovým (Klára Suchanková, Štěpán Klouček), ale též nosnými sbory.

 Čerstvé album Dokola ticho (2021) obsahuje třináct písní, které postupně vznikaly zhruba mezi roky 2017 a 2020. Oproti prvotině V krajině naměkko (2016) je nové album méně šansonvité a více multižánrové. Barvitě, hravě i ponuře tak po všech stránkách odráží spontánní progres kapely. Za zmínku stojí rozhodně i cover (stejně jako u prvního alba i veškerého výtvarna s Bizarre Bandem od jeho vzniku vždy spojené, a to včetně videoklipu) jehož autorem je Klára Suchanková. 

Album vydal Amplión Records ve své speciální edici, nahráno bylo ve studiu 3bees a o mix a mastering se postaral Aleš Charvát.

DOCELA MALÁ VĚC

Sdílet tuto stránku